Liljeholms Skafferi bloggen

Garnlagret är påfyllt

Gårdsbutiken har lyfts ner på marken så det är betydligt lättare att gå in i den nu. Har fyllt på med en hel del fina stickgarner, färgad ull, tovningsnålar mm. Snart kommer det även finnas ett lager av handfärgade sockgarner.

Självplock av solrosor – öppet dygnet runt!

Länge sen sist... Årets blomning är i full gång och det finns MASSOR av fina solrosor i många olika storlekar och färger. Har precis öppnat en liten minishop i en låda där det varje dag finns några havtornsprodukter att köpa, i farten så att säga. Mer produkter finns i min gårdsbutik som står uppe på gården.

Solroslandet

Alldeles gult i solroslandet – självplocken är öppen!

Nu har solrosorna äntligen slagit ut och det finns gott om dem. När man går emellan raderna får man en känsla av att vara i en djungel. Vem hittar den högsta solrosen, eller den med flest blommor på, eller kanske den största blomman...? Passa på att fota varandra, det blir riktigt fina bilder med solrosor i bakgrunden.

Hösten är här och solrosorna är slut

Första frosten kom förra veckan och gjorde ett snabbt slut på solrosorna som inte gillar kyla. Tack för den här säsongen till alla som besökt oss! Butiken kommer vara öppen ett tag till men bara två dagar i veckan.

Musteriet är igång!

narbild_applen_300_200pxmustflaskor_300_200px

 

Nu är det högsäsong för äppelmustning. Många har överskott på äpplen i sina trädgårdar. Här kommer lite tips ifall du vill göra must av en del av dina äpplen...

 • Man använder vinterfrukt till must, inte sommarfrukt
 • Kontrollera att kärnorna har blivit bruna, om de är vita är det för tidigt att musta
 • Det går bra att blanda olika sorter, men det kan även vara gott att hålla varje sort för sig
 • Fallfrukt går bra att ta med, men äpplena får inte vara ruttna eller ha för stora skador i skalet. Lite skorv och lite stötskador går bra.
 • 2 kg äpplen blir ca 1 liter must
 • Råsaften (musten) skall frysas ned. Annars måste den pastöriseras (värmebehandlas) eller så måste man tillsätta konserveringsmedel, men det brukar försämra smaken...
 • Om man dricker jättemycket must kan man få lite ont i magen

Är du intresserad att musta hos oss? Ring 0730-630 230, Marie

Solroslandet i full blom!

Nu blommar det i solroslandet och självplockningen har öppnat. Bara att titta förbi och plocka en pampig bukett. Det brukar vara snyggast med udda antal blommor, 1, 3 eller 5... Om man plockar en nyss utslagen solros kan den stå fin i nästan en hel vecka.

Välkomna!

20140809-110716-40036727.jpg

Fäbodstickning

Tors den 26 juni hade vi fäbodstickning uppe vid Börkarvallen. Vi var 6 personer som stickade, virkade och broderade samtidigt som vi pratade om allt möjligt och njöt av naturen. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute länge i kvällssolen. Ett trevligt gäng!
20140705-232226-84146949.jpg

20140705-232228-84148992.jpg

20140705-232230-84150967.jpg

Äppelmust, havtornssaft och lingonnektar

Nu finns det ett antal olika produkter i lager, här är några av dem:

 • havtornssaft
 • lingonnektar
 • rabarbermarmelad med citron och havtorn
 • havtornsmarmelad med äpple, kanel och vanilj
 • äppelmust
 • citron- och havtornscurd
 • havtornsvinäger

Vintern närmar sig!

Självplocken av solrosor är nu stängd och vi tackar för i år! Självklart fortsätter vi med solrosor även nästa år - det är ju så vackert!

 

Solrosor

Vi har självplock av solrosor, 3 km från Östervåla mot Månkarbo. Välkommen att plocka.

Öppet dygnet runt!

Solrosor_650

 

Wordpress Unleashed - Power At Your Fingertips

Our biggest and best wordpress theme yet Passion! is in the final development stage. Described in 2 words? Beyond cool. Beyond anything you have ever experienced before. Get ready to discover Wordpress unleashed. All the little customizations our customers have been requesting is at your fingertips - not in the code.