Musteriet är igång!

narbild_applen_300_200pxmustflaskor_300_200px

 

Nu är det högsäsong för äppelmustning. Många har överskott på äpplen i sina trädgårdar. Här kommer lite tips ifall du vill göra must av en del av dina äpplen...

  • Man använder vinterfrukt till must, inte sommarfrukt
  • Kontrollera att kärnorna har blivit bruna, om de är vita är det för tidigt att musta
  • Det går bra att blanda olika sorter, men det kan även vara gott att hålla varje sort för sig
  • Fallfrukt går bra att ta med, men äpplena får inte vara ruttna eller ha för stora skador i skalet. Lite skorv och lite stötskador går bra.
  • 2 kg äpplen blir ca 1 liter must
  • Råsaften (musten) skall frysas ned. Annars måste den pastöriseras (värmebehandlas) eller så måste man tillsätta konserveringsmedel, men det brukar försämra smaken...
  • Om man dricker jättemycket must kan man få lite ont i magen

Är du intresserad att musta hos oss? Ring 0730-630 230, Marie

, ,